Petr Koráb z Boleradic není v šumivých vínech žádným nováčkem a jde to poznat. Zároveň se nebojí neobvyklých postupů, jako zrovna v pét-natu Orange on leaves, který jsme nedávno ochutnali.
Hrozny veltlínu, vlašáku a tramínu maceruje na slupkách a sušených vinných listech, používá na ně keramické nádoby a akátové sudy. Výsledek hodnotíme vysoko: určitě jeden z nejlepších moravských pét-natů, které jsme doposud okoštovali. A doporučujeme jej pro spotřebitele, kteří šumivé víno tohoto druhu ještě nepili, protože není tak drsný, jako např. pét-naty od Kopečka z Valtic.
Dobrou zprávu máme pro odpůrce tramínu, kterým jeho vůně připadá protivná. Zde se nejvíce hrozny této odrůdy projevily v tmavší barvě. Jinak akátové sudy dodaly nasládlejší, kořenitý buket (skořice, vanilka). V chuti je na svůj druh uhlazený, převládají tóny zralých jablek, resp. křížal.
Cena 390 Kč je pro kategorii pét-nat nadprůměrná, ovšem zde za peníze dostanete adekvátní hodnotu.
Zdroj foto: justwine.cz