Do široké palety jednoodrůdových crémantů Miloše Michlovského patří také Ryzlink rýnský brut ročníku 2016. Ani tentokrát nezklamal.
Crémanty se vyznačují jemnějším, ale intenzivním perlením, což zde můžeme potvrdit. Buket nepříliš výrazný, lehce se projevují „cereálně-autolyzované tóny“, jak uvádí viněta. Naopak, v chuti jsme nenacházeli „minerálnost mořských plodů“. Spíše bychom souhlasili s nezralými broskvemi, kyselými zelenými jablky a „limetkovým závěrem.“ Kyseliny hodnotíme jako přiměřené.
Poměr cena/výkon vychází dobře, pan docent Michlovský si za svůj sekt říká cca o 300 Kč. Pokud jej srovnáme s posledními dvěma recenzemi (Gala, Maňák s cenami kolem 400 Kč), vychází tento poměr jednoznačně lépe.