Bílé brut sekty Znovínu: preferujeme veltlín

Pokud chystáte velkou akci (svatbu, oslavu, pracovní večírek), nechcete utratit horentní sumy a předpokládáte, že většina účastníků neocení šumivé víno ve vyšší cenové kategorii, pak levné sekty od Znovínu mohou být Vaše volba. Za přibližně 200 Kč Znovín nabízí jeden z nejlepších poměrů kvalita/cena na tuzemském trhu. V kategorii bílých brut vyráběných tradiční metodou máme u Znovínu dvě možnosti a na ně jsme se zaměřili.

Classic brut z Veltlínského zeleného zvítězil díky výrazné šťavnatosti a vyváženějšímu poměru kyselin a cukrů. Zvláště v horkém létu působí více osvěžujícím dojmem. Kromě toho je ještě cca o 30 Kč levnější než soupeř a dostává se pod 200 Kč. Dobrá cena a jasná volba pro masovou akci.

De Lux brut vznikl jako kupáž Rulandského bílého a Ryzlinku vlašského. Někteří by jej mohli považovat za elegantnějšího, jiní za naopak fádnějšího, než jeho konkurenta v tomto souboji. Uspokojí ty, kteří preferují hladší kyseliny. Momentálně je nabízen na e-shopu výrobce za 225 Kč, což také není ve srovnání s konkurencí mnoho.