Ve Valticích letos brali zlato domácí

Ani nepříznivá epidemiologická situace nezabránila konání naší nejstarší vinařské soutěže. Došlo však k posunu termínu na říjen a veřejná ochutnávka vín byla zrušena. Jak si letos vedly moravské sekty na Valtických vinných trzích?

Vítězem v kategorii šumivých vín se staly Grandioso brut a Grandioso extra brut reserva od Chateau Valtice. Oba ročníku 2016 a oba shodně obdržely od poroty 86,14 bodů, což znamená udělení zlaté medaile. Zde se s porotou shodujeme, protože kladné hodnocení dostaly i v recenzích na moravskysekt.cz.

Na třetí příčce se umístilo Víno Cibulka z Mikulova. Jeho sekt z Chardonnay získal 85,71 bodů a stříbrnou medaili. Zlatá mu unikla o pouhých 0,3 bodu. Za zmínku stojí, že toto vinařství poslalo do soutěže ještě jeden sekt, a to z neobvyklé odrůdy Sylvánské modré. Porota mu udělila 84,86 bodů.

Letos se zápolení šumivých vín překvapivě neúčastnila společnost Bohemia Sekt, zato se přidalo několik slovenských vinařství. Z nich získalo dvě stříbrné medaile vinařství Hubert J.E. za sekty Hubert Johann a Hubert L´original brut rosé (oba 85,29 bodů).