Vinařství Hruška ze Slovácka se rozhodlo vsadit na jistotu a nepokoušet se o svou vlastní výrobu, jako jiní moravští vinaři. Své hrozny vozí do Francie, kde si je nechá zpracovat a doveze zpět. Výsledný produkt je kvalitní, ale na naše poměry drahý.
Světlá barva i nevýrazný buket nenapovídají tomu, že se jedná o vyzrále šumivé víno (ročník 2009). Na to si musíme počkat až v chuti. Zde se už rozvíjí zajímavé tóny a harmonie tří odrůd: Pinot noir dodává kořenitost a šmrnc, Ryzlink rýnský hezkou kyselinku a Pinot blanc vše zaobluje. Kyselinka se poměrně rychle ztrácí, dochuť je krátká a projevují se zde více cukry, ale velmi mírně. Protože pijeme crémant (nižší tlak), perlení je jemné, avšak intenzivní.
Hodnotíme tedy výrazně nadprůměrně. Nicméně mnoho moravských vinařů (Valihrach, Volařík, Bíza…) prodává podobně kvalitní sekty alespoň o stovku níže. Kdo si chce tedy užít zpracování hroznů ve Francii, musí si připlatit na 488 Kč (e-shop výrobce) nebo přes pět stovek v maloobchodě.